Top
Το TEDxPatras επιστρέφει στις 8 Οκτωβρίου

Το TEDxPatras επιστρέφει για 6η χρονιά, στις 8 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και μας προσκαλεί να πάρουμε μέρος σε ένα μαγικό ταξίδι ανακαλύψεων των νέων πτυχών της «μεταμόρφωσης» στην καθημερινότητά μας.

Το κεντρικό θέμα του φετινού TEDxPatras είναι η “Μεταμόρφωση» / ”Metamorphosis“.

Μεταμόρφωση: η μετάβαση-με φυσικά ή υπερφυσικά μέσα- ενός προσώπου, πράγματος ή έννοιας σε μια εντελώς διαφορετική μορφή.

Το απόλυτο σύμβολο της αισιοδοξίας: η κάμπια που θα ζήσει ως χρυσαλίδα πριν την τελική της μορφή, πριν το «μετά» όταν παίρνει την τελική μορφή μιας όμορφης και ζωηρής πεταλούδας.

Στη ζωή έχουμε διαφορετικές εμπειρίες μεταμόρφωσης- συλλογικές, ατομικές, βαθιά προσωπικές. Είτε πρόκειται για μια στιγμή είτε για μια ευρύτερη χρονική περίοδο, όλοι έχουμε περάσει ή μπορεί να περάσουμε από τη δική μας μεταμόρφωση. Όπως ο ήλιος που δύει κάθε βράδυ και ανατέλλει την επόμενη μέρα, η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Η μεταμόρφωση μπορεί να προκύψει είτε με αιφνίδιο χαρακτήρα είτε μέσα από έναν σταδιακό μετασχηματισμό.

H επιστροφή του TEDxPatras για το 2022 μας καλεί να κάνουμε μια άσκηση γύρω και μέσα μας, ένα ταξίδι για να συνειδητοποιήσουμε ότι το μονοπάτι που ακολουθούμε είναι συνυφασμένο με την αλλαγή. Να εξερευνήσουμε, να αναλογιστούμε και να διαδώσουμε νέες αισιόδοξες προοπτικές μεταμόρφωσης, χωρίς να ξεχνάμε το σημείο εκκίνησης. Είμαστε η μνήμη, η προοπτική και η δράση.

Διανύοντας δύο χρόνια αλλαγών άνευ προηγουμένου, στον σύγχρονο κόσμο, η έννοια της «μεταμόρφωσης» ενσαρκώνει τις διαφοροποιήσεις, τις μεταβάσεις και τις προκλήσεις που επηρεάζουν τη σημερινή τεχνολογία, την εκπαίδευση, τις ανθρώπινες σχέσεις, την τέχνη, την ψυχαγωγία για το άτομο και την κοινωνία.

Η μεταμόρφωση μας δίνει ελπίδα. Είναι το λαμπερό φως στο τέλος του σκοτεινού τούνελ, η υπόσχεση ότι οι συνθήκες που μας περιβάλλουν θα γίνουν καλύτερες. Εμπνέει για νέα κίνητρα ανακάλυψης και γνώσης. Προσφέρει άπειρες δυνατότητες και νέες προοπτικές για νέους κόσμους.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα; Η διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός στην πόλη της Πάτρας επιστρέφει με νέες ιδέες και ανατρεπτικές ιστορίες προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στην σκηνή του TEDxPatras θα παρευρεθούν προσκεκλημένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο μεταφέροντας ιδέες και οράματα για να εμπνεύσουν, να προβληματίσουν και να βοηθήσουν να προσεγγίσουμε την έννοια των μεταμορφώσεων.

Η κράτηση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στον σύνδεσμο εδώ με μειωμένη τιμή.

Με την αγορά του εισιτηρίου εξασφαλίζεται η συμμετοχή σε όλο το πρόγραμμα του TEDxPatras 2022, η πρόσβαση στις ομιλίες και τις συζητήσεις στην Κεντρική και Εναλλακτική σκηνή καθώς και στις παράλληλες δράσεις. Η αγορά εισιτηρίου παρέχει, επίσης, την πρόσβαση σε φαγητό και σε όλες τις εκπλήξεις και παροχές των συνεργατών μας. Η κράτηση των θέσεων διατίθεται με την πρακτική μη αριθμημένων θέσεων ”free seating”.

Η εγγραφή σε συγκεκριμένες δράσεις και στα workshops θα πραγματοποιηθεί με διαδικασία προεγγραφής σε όσους διασφαλίσουν έγκαιρα το εισιτήριο τους.

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στο 2022.tedxpatras.com.

post a comment

Skip to content