Top
Συνέντευξη: Μυρτώ Βασιλείου

Η Μυρτώ Βασιλείου είναι μια νέα τραγουδίστρια που έχει ήδη προλάβει να γράψει χιλιόμετρα σε μεγάλες διαδρομές. Τραγουδά για τον αστικό ρομαντισμό στην αυγή της τρίτης δεκαετίας της ζωής της, καταφέρνοντας στην ερμηνεία της να καταγράφει τις συντεταγμένες του σύγχρονου βιώματος. Με προίκα τις συνεργασίες που της δημιουργούν γέφυρες με τις προηγούμενες μουσικές γενιές ζει αυτό που είχε ονειρευτεί: ξυπνά χαρούμενη γιατί κάνει αυτό ακριβώς που θέλει!

Συστηθείτε μας με μία σύντομη περιγραφή της πορείας σας έως τώρα.

Δεν ξέρω αν είμαι πολύ καλή σε αυτό αλλά θα προσπαθήσω. Ύστερα από ένα υπέροχο “πάντρεμα” που μας έκανε η αγαπημένη μου Νατάσσα Μποφίλιου με τον συνθέτη Κώστα Τσίρκα, το 2016 κυκλοφορούμε τον 1ο μας δίσκο. Λίγα χρόνια μετά, ακολουθεί το δεύτερο mini album μας με τίτλο “Καταφύγιο” με το οποίο θέλαμε να δώσουμε μια πιο σαφή εικόνα για το ποιοι είμαστε και τι μουσική θέλουμε να κάνουμε, τόσο ηχητικά όσο και νοηματικά. Παράλληλα, το ότι βρέθηκα δίπλα σε καλλιτέχνες που αγαπώ και θαυμάζω πολύ όπως η Λ. Νικολακοπούλου, ο Μ. Φραγκούλης, ο Μ. Μητσιάς, ο Γ. Περρής, η Α. Δημητρούκα, ο Γ. Κότσιρας είναι μεγάλο “σχολείο” και καθοριστικό για τη μέχρι τώρα διαδρομή μου. Σήμερα, έχοντας τραγουδήσει τη “Φυλακή της Αντιγόνης” σε στίχους  Ν. Γκάτσου και μουσική Ν. Χιώτογλου αλλά και το “Δεν θα ξαναγαπήσω” για το δίσκο “ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ – ΜΕΤΑ”, σε διασκευή του ενορχηστρωτή Αλέξανδρου Λιβιτσάνου, βρίσκομαι στο studio με ομάδα φωτιά, ειλικρινά και ηχογραφώ τον 3ο μου προσωπικό δίσκο σε μουσική Κ.Τσίρκα, στίχους Λ. Νικολακοπούλου και  Ν. Δουλαβέρα, ενορχήστρωση Α. Λιβιτσάνου και παραγωγή των πολύτιμών μου,
Μ. Φραγκούλη και Γ. Περρή.

Το όνειρο του καλλιτέχνη και η πραγματικότητα του καλλιτέχνη. Σε ποια σχέση βρίσκονται αυτές οι δύο συνθήκες για εσάς;

Εντελώς αντανακλαστικά θα πω ότι δεν έχω ονειρευτεί κάτι “μεγαλύτερο” από αυτό που ζω τώρα. Ευγνωμονώ κι απολαμβάνω το κάθε βήμα. Θεωρώ τεράστια επιτυχία να ξυπνάς χαρούμενος επειδή κάνεις αυτό που θέλεις.

Συνέντευξη: Μυρτώ Βασιλείου

Με ποιες αξίες επιλέγετε να οικοδομείτε το καλλιτεχνικό σας πορτραίτο;

Αυτό που είμαι και στην προσωπική μου ζωή είμαι και όταν δουλεύω. Ο σεβασμός προς όλους ανεξαιρέτως, η εντιμότητα, η επιμέλεια, η αγάπη κι η αφοσίωση σ’ αυτό που έχω επιλέξει εγώ η ίδια να κάνω. Επίσης πιστεύω πως η γενναιοδωρία είναι μεταδοτική, όσο πιο πολλά προσφέρουμε τόσο πιο ευτυχισμένοι θα γινόμαστε όλοι.

Λ. Νικολακοπούλου, Μ. Μητσιάς. Μ. Φραγκούλης, Γ. Περρής: Ποια προίκα σας κληροδότησαν αυτές οι συνεργασίες;

Πέρα από την ατέλειωτη αγάπη που έχω πάρει απ’ αυτούς τους ανθρώπους -που είναι το πιο σημαντικό εφόδιο για να συνεχίζω να κάνω μουσική-, ο επαγγελματισμός τους, το πάθος τους για το τραγούδι, ο συμβουλές -όχι για να με διδάξουν αλλά για να με κινητοποιήσουν- είναι πράγματα που με εμπνέουν όσο τίποτα άλλο.

Ποια στιγμή αποτελεί σημείο αναφοράς στην μέχρι σήμερα διαδρομή σας;

Η Φυλακή Της Αντιγόνης”, σε στίχους Ν. Γκάτσου και μουσική Ν. Χιώτογλου, το τραγούδι που μου χάρισε η Α. Δημητρούκα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Το ότι ακούμπησε τόσο πολύ στο αίσθημά μου αλλά και η επαφή μου με το έργο του Ν. Γκάτσου είναι από μόνα τους εμπειρίες μοναδικές.

Μυρτώ Βασιλείου και Γιώργος Περρής

Η νέα σας δισκογραφική δουλειά προοϊκονομείται από το «Θέλω κάτι», ένα ντουέτο με τον Γιώργο Περρή, σε στίχους Λ. Νικολακοπούλου και μουσική Κ. Τσίρκα. Ποιες δημιουργικές «ανταλλαγές» πραγματοποιούνται σε αυτή τη συνεργασία;

Σκέψου τώρα πόσες γενιές συναντιούνται εδώ! Καταρχάς είναι τεράστιο δώρο που η Λ. Νικολακοπούλου έγραψε για εμάς. Το “Θέλω κάτι” είναι ένα τραγούδι γεμάτο αισιοδοξία, τρυφερότητα και γλύκα, το χρειαζόμουν. Ο Κ. Τσίρκας έγραψε ένα απ΄τα καλύτερα ματζόρε του -κατά τη γνώμη μου- κι ο Γιώργος κι εγώ, όλο αυτό που νιώθουμε μεταξύ μας, η εμπιστοσύνη, η ζεστασιά, ο θαυμασμός σε όλα τα επίπεδα, το τραγουδήσαμε μια μέρα σ’ ένα studio -όπως θα δείτε και στο videoclip που μας έφτιαξε ο παιδικός μου φίλος Γιώργος Καραβούλιας-, αναβιώνοντας ξανά την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά που έχουν τα παιδιά. Αν δεν είναι αυτό “όνειρο”, τότε τι είναι;

Σε ποιο σημείο της καλλιτεχνικής σας εξέλιξης σας βρίσκει αυτός ο επερχόμενος δίσκος;

Πιο δημιουργική και πιο σίγουρη από ποτέ για το τι θέλω να κάνω. Κι αν καμιά φορά γκρινιάζω και αγχώνομαι που καθυστερεί να ολοκληρωθεί, τελικά αξιοποιώ αυτόν τον χρόνο με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη. Χαίρομαι τόσο πολύ που έχουμε τολμήσει να πειραματιστούμε με τον ήχο μας, ενώνοντας τον pop/ ηλεκτρονικό με στοιχεία λαϊκά και παραδοσιακά. Τα τραγούδια από μόνα τους είναι πιο εξωστρεφή και με βοήθησαν να βγάλω έναν χαρακτήρα ερμηνευτικά που δεν είχα ανακαλύψει μέχρι τώρα. Ανυπομονώ, μόνο αυτό θα πω.

Συνέντευξη: Μυρτώ Βασιλείου

Ποια είναι τα σχέδιά σας για τη νέα καλλιτεχνική σεζόν;

Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω είναι το live μας στο FAUST, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου! Με την super μπάντα μου, τα τραγούδια μας -νέα και παλιά- αλλά και διασκευές τραγουδιών με σημείο αναφοράς τον ήχο του νέου album. Ελπίζω να σας δω εκεί!

"Εξέδωσα" την πρώτη μου ποιητική συλλογή στα 6 μου και από τότε αποφάσισα πως το να γράφω είναι ο μόνος τρόπος να παίρνω πραγματικές ανάσες. Αυτές που ξεκινάνε από το βάθος του διαφράγματος και καθώς ανεβαίνουν προς το στήθος μου υπενθυμίζουν πως μπορώ να είμαι όλα όσα θέλω, όσο διαφορετικά κι αν είναι μεταξύ τους. Σε αυτές λοιπόν υποσχέθηκα πως, σε χαρτί ή πληκτρολόγιο, από τα χέρια μου θα γράφεται μόνο ό, τι ``στάζει`` τη δική μου αλήθεια.

post a comment

Skip to content