Top
Ι ΑΜ (VR) | Το ψηφιακό μαντείο στο +5 της Στέγης παίρνει παράταση

Το ψηφιακό μαντείο στο +5 της Στέγης παίρνει παράταση έως 8 Ιανουαρίου 2023  
Νέες ημερομηνίες: Τετάρτη 4 & Πέμπτη 5.1.23, Σάββατο 7 & Κυριακή 8.1.23
slots: 18:00, 18:45, 19:30, 20:15, 21:00, 21:45, 22:30


Έναρξη προπώλησης νέων ημερομηνιών: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 | 17:00

Λίγο ακόμη στο metaverse της Susanne Kennedy & του Markus Selg σε συνεργασία με τον Rodrik Biersteker.
Ό,τι πιο κοντινό στο metaverse και τον τεχνοσαμανισμό. Μια πρωτόγνωρη, εμβυθιστική περφόρμανς-ψυχεδελικό ταξίδι και, μαζί, παιχνίδι αυτογνωσίας σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας VR από τη σημαντικότερη σύγχρονη Γερμανίδα στον χώρο του θεάτρου.

Το Ι AM (VR), η VR εμπειρία που έγινε sold out μέσα σε λίγες ώρες, ανοίγει και πάλι την πύλη σε ένα άλλο σύμπαν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έως 8 Ιανουαρίου 2023. Μια περιπέτεια εικονικής πραγματικότητας που καλεί τον θεατή σε έναν από τους λιγότερο γνωστούς χώρους της Στέγης, φορώντας ένα VR headset, να βρεθεί σε μυστηριώδη δωμάτια, να ανοίξει πόρτες στο άγνωστο και να διαβεί τούνελ που, σαν άλλες συμπαντικές σκουληκότρυπες, οδηγούν στον χωροχρόνο και από εκεί σε νέους πλανήτες, κάτω από νέους ουρανούς και μπροστά σε νέα μαντεία.

35′ σε μια παραισθησιογόνα συνθήκη αρκούν για να ανακαλύψεις ποι@ είσαι. Ξέρεις ποι@ είσαι; Πού βαδίζεις; Τι ζητάς…; Μην ανησυχείς. Ήρθε η ώρα να λάβεις τον ψηφιακό σου χρησμό. Πολλοί έχουν περάσει πριν από σένα και πολλοί θα ακολουθήσουν. Αλλά αυτό είναι το δικό σου παιχνίδι, η συνεδρία που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις το δωμάτιο που σου αρέσει, να καθίσεις αναπαυτικά και να βουτήξεις μέσα σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Κι όπως θα πει η φωνή-οδηγός σε αυτό το ψυχεδελικό ταξίδι αυτογνωσίας: «Εάν σκεφτείς τη φωτιά, φλέγεσαι. Εάν σκεφτείς τον πόλεμο, θα τον προκαλέσεις. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία σου».

I AM (VR) Image © Markus Selg and Rodrik Biersteker. Courtesy of the artists_Zvoura.gr

Εδώ και μια δεκαπενταετία, η Κένεντι πειραματίζεται ριζοσπαστικά, εισάγοντας στη σκηνή τη δραματουργία του διαδικτύου και τον παγανισμό του κυβερνοχώρου – ακόμη κι όταν ανεβάζει έργα τόσο «κλασικά» όσο τις Τρεις Αδερφές του Α. Π. Τσέχοφ, τις οποίες και πρόβαλε το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση το 2020.

Στο I AM (VR), αντλώντας έμπνευση από το μαντείο των Δελφών και το επίγραμμα «γνώθι σαυτόν» που καλωσόριζε τους επισκέπτες του, η Σουζάνε Κένεντι και οι multimedia καλλιτέχνες-συνεργάτες της, Μάρκους Σελγκ και Ρόντρικ Μπίρστεκερ, δημιουργούν ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, σε μια μεταθεατρική συνθήκη ψηφιακής αντίληψης, παιχνιδιού και διάδρασης, που μόνο με το μότο «ονειρεύομαι, άρα υπάρχω – πραγματικά και εικονικά» μπορεί να περιγραφεί.

I AM (VR) Image © Markus Selg and Rodrik Biersteker. Courtesy of the artists __Zvoura.grΣυντελεστές
Σύλληψη και Σχεδιασμός: Susanne Kennedy, Markus Selg, Rodrik Biersteker
Προγραμματισμός: Rodrik Biersteker
Εικαστικός Σχεδιασμός : Markus Selg, Rodrik Biersteker
Σχεδιασμός & Σύνθεση Ήχου: Richard Janssen
Κείμενο: Susanne Kennedy
Δραματουργία: Tobias Staab
Φωνές: Susanne Kennedy, Ixchel Mendoza Hernandez, Frank Willens, Ibadet Ramadani
Άβαταρ: Ixchel Mendoza Hernandez, Benjamin Radjaipour, Thomas Hauser
Κοστούμια: Teresa Vergho
Παραγωγή: Ultraworld Productions (Βερολίνο)
Διαχείριση και Διανομή: Something Great (Βερολίνο)

Συμπαραγωγή: Berliner Festspiele (Βερολίνο), Hybrid Box / Hellerau – Europäisches Zentrum der Künste (Δρέσδη), Internationales Sommerfestival Kampnagel (Αμβούργο), Münchner Kammerspiele (Μόναχο), Noorderzon Festival of Performing Arts & Society (Γκρόνινγκεν), Schauspielhaus Bochum / Oval Office (Μπόχουμ), Theater Commons Tokyo (Τόκιο) και Volkstheater Wien (Βιέννη)

Ευχαριστίες στους/στις: Chiaki Soma, Christoph Gurk, όλους της Oracle Team, Rafael Steinhauser, Anna Rausch, Lucas S. Maximiliano, Matthias Lilienthal

Η εγκατάσταση είναι εξ ολοκλήρου στα αγγλικά

-Άτομα που εγκυμονούν, πάσχουν από προβλήματα καρδιολογικά ή όρασης, από επιληψία ή άλλη σοβαρή ιατρική πάθηση καθώς και άτομα που χρησιμοποιούν συσκευές υποβοήθησης ακοής, βηματοδότη ή τυχόν άλλη εμφυτευμένη ιατρική συσκευή, συνιστάται να συμβουλευτούν τον ιατρό τους προτού χρησιμοποιήσουν το VR headset.
-Η χρήση του VR headset επιτρέπεται σε ανηλίκους άνω των 13 ετών εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα.

post a comment

Skip to content