Top
Η Adele κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ: "30" - Το προσωπικό σημείωμά της

H Adele πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ με΄σα από το λογαριασμό της στο Instagram, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου με τίτλο όπως ΄ήταν αναμενόμενο “30”. Λίγες ημέρες πριν, δημοσίευσε ένα teaser από το τραγούδι “Easy on Me” που κυκλοφορεί αύριο τα μεσάνυχτα και το οποίο αποτελεί ένα από τα κομμάτια του νέου δίσκου.

To “30” θα είναι το τέταρτο άλμπουμ με΄τα από το “25” που κυκλοφόρησε το 2015 και της χάρισε το βραβείο Grammy το 2017 για το τραγούδι “Hello”. Ο δίσκος θα έχει έναν αυτοβιογραφικό χαρακτήρα και αποτελεί τον τρόπο που έχει επιλέξει η Adele να εξηγήσει στο γιο της τους λόγους για τους οποίους η ζωή τους προχώρησε με ένα διαζύγιο, το οποίο όπως εξομολογείται, τάραξε τη ζωή όλη της οικογένειας. Βαθιά συναισθηματική και αληθινή όπως πάντα, συγκλονίζει για ακόμα μια φορά περιγράφοντας με τον πιο ευαίσθητο τρόπο τη δύσκολη περίοδο της ζωής της.
Μεγάλο πράγμα ένας καλλιτέχνης να στηρίζεται στην αλήθεια του και αυτή να προτάσσει προς το κοινό, χωρίς πολλά, έτσι απλά. Γιατί έτσι απλά είναι τα πράγματα και ακόμη κι αν αν τύχει και συναντήσεις μεγαλεία και τρανές καριέρες, όλα είναι πρόσκαιρα και εφήμερα όταν πρόκειται για μία ολόκληρη ζωή.
Σημασία έχουν οι άνθρωποι και η Adele αυτό μας το διδασκεί με το βήμα που της δίνει η τέχνης της.
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη, υποκλίνομαι στο ανθρώπινο & καλλιτεχνικό μεγαλείο της.

Σε μια εποχή που η βιομηχανία της δισκογραφίας έχει διανύσει τα δυσκολότερά της χρόνια της, αποτελεί ένα από τα μοναδικά παγκόσμια φαινόμενα όντας ένα παγκόσμιο μουσικό είδωλο σε νεαρή ηλικία, με την φήμη και την αίγλη που μας είναι γνώριμη από μεγάλους καλλιτέχνες της παλιάς καλής εποχής της μουσικής σκηνής. Και ναι, χρειαζόμαστε τα “είδωλα” για να μπορούμε να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, να ονειροπολούμε, να ελπίζουμε και να δραπετεύουμε από τα αδιέξοδα μέσα από τον μαγικό κόσμο της μουσικής και της τέχνης γενικά.

Το προσωπικό της σημείωμα , λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ:

Δεν ήμουν καθόλου κοντά σε αυτό που ήλπιζα ότι θα ήμουν όταν μπήκα στα 30 πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Στην πραγματικότητα το αντίθετο συνέβαινε. Βασίζομαι στη ρουτίνα και τη συνέπεια για να νιώθω ασφάλεια, πάντα αυτό έκανα. Κι όμως, εκεί ήμουν, εν γνώσει μου, ρίχτηκα σε έναν λαβύρινθο απόλυτου χάους και εσωτερικής αναταραχής.

Έμαθα πολλές παραφουσκωμένες αλήθειες για τον εαυτό μου κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας. Έχω καταρρίψει πολλά πράγματα αλλάζοντας τη ζωή μου και έχω υιοθετήσει πολλά νέα. Ανακάλυψα νέες και χρήσιμες “νοοτροπίες” που τις ακολουθώ πλέον. Πλέον αισθάνομαι ότι βρήκα ξανά το συναίσθημά μου και τον εαυτό μου. Θα μπορούσα να πω ότι ποτέ άλλοτε δεν ένιωθα τόσο ήρεμη στη ζωή μου.

Οπότε λοιπόν είμαι έτοιμη να βγάλω το νέο μου δίσκο.

Έμαθα το νόημα του να ζεις ή να πεθαίνεις μέσα από την πιο ταραχώδη εποχή της ζωής μου. Όταν ήμουν κατά τη διάρκεια που ετοίμαζα τον δίσκο ήρθε ένας φίλ-ος-η μου με ένα μπουκάλι κρασί και με έκανε να ξεσκάσω και να αισθανθώ καλύτερα ψυχολογικά. ενώ δεν ήμουν καλά. Ο -η σοφ-ός-ή φίλ-ος-η μου που πάντα μου δίνει τις καλύτερες συμβουλές. Χωρίς να ξεχνώ αυτούς που είναι πιο δυναμικοί και μου είπαν ” Το έχει το αστέρι σου, επίστρεψε και “πάτησε τους όλους κάτω” μόνο μία φορά ζούμε. Τ-ον -ην φίλ-ο-η που έμεινε κοντά μου και κράταγε απλώς όλο το βράδυ το χέρι μου ενώ έκλαιγα συνέχεια χωρίς να ξέρω ακριβώς το γιατί. Στους φίλους που ήρθαν και με πήραν σχεδόν με το ζόρι να πάμε μια βόλτα απλώς για να πάρω λίγη βιταμίνη D. Στ-ον -ην φίλ-ο-η που μπήκε ήρθε και μου έφερε μια μάσκα περιποιήσης, άλατα μπάνιου υπενθυμίζοντας μου όχι μόνο πόσο χρόνο έχω για να κάνω τις δουλειές μου για το δίσκο αλλά ότι πρέπει να εξασκηθώ στο να φροντίζω και να αγαπάω τον εαυτό μου.

Και τέλος στ-ον -ην φίλ-ο-η που δεν με ξέχασε όταν εγώ σταμάτησα να επικοινωνώ επειδή πίστευα ότι δεν θα ήμουν καλή παρέα λόγω της θλίψης μου και της ψυχολογικής κατάστασης μου.

Έχτισα επίπονα ξανά το σπίτι μου και την καρδιά μου και αυτό το album αυτό διηγείται.

Το σπίτι μου είναι εκεί που είναι η καρδιά μου.”

*Το κέιμενο είναι ελεύθερη μετάφραση της γράφουσας.

All rights reserved 2021. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου του κειμένου ή τμήματος αυτού καθώς και η αναπαραγωγή των φωτογραφιών χωρίς αναφορά στην πηγή και το συντάκτη/φωτογράφο.

Δεν κάθομαι ποτέ ήσυχη, μικρή με έλεγαν όλοι "σβούρα". Από παιδί ήθελα να γίνω αρχαιολόγος γιατί μου άρεσε να διαβάζω ιστορίες για το παρελθόν. Και έγινα αλλά με κέρδισε η δημοσιογραφία. Αγάπησα τα ταξίδια όταν έγραφα για το National Georgraphic. Μου αρέσει να ανακαλύπτω πράγματα και να τα καταγράφω. Οι καταγραφές κρατούν τη μνήμη του παρελθόντος ζωντανή. Το παρελθόν είναι αυτό που μας βοηθάει να προχωράμε στο μέλλον. Και όταν η μνήμη είναι ζωντανή το μέλλον είναι σε καλά χέρια!

post a comment

Skip to content