Top
H συνάντηση – τρεις γυναίκες, τρεις γραφές: Έκθεση στην γκαλερί Artshot – Sophia Gaitani_zvoura.gr

Στην γκαλερί Artshot συντελείται μια συναρπαστική «συνάντηση» τριών γυναικών καλλιτεχνών με πολύ διαφορετικές εικαστικές γραφές και τεχνικές. Η Ρουμπίνα Σαρελάκου, η Κατερίνα Κασσαβέτη και η Μαρία Φιλιππακοπούλου συνευρίσκονται και παρουσιάζουν τα έργα τους σε μια κοινή έκθεση για να προσφέρουν στον θεατή μια διαφορετική εικαστική ανάγνωση και μια μοναδική βιωματική εμπειρία.

Επιμέλεια – κείμενο: Λουίζα Καραπιδάκη

Ανάμεσα στα μοτίβα ξεπροβάλλουν περίτεχνα φυλλώματα, λιβελούλες, φυτικοί πλοχμοί, στοιχεία του φυτικού κόσμου αλλά και πανάρχαια σύμβολα. Τα επιμέρους μέλη του κοσμήματος στη συνέχεια αποσπάστηκαν και έγιναν μεμονωμένα έργα τέχνης. Άλλοτε τυπώθηκαν σε χειροποίητο γιαπωνέζικο χαρτί, άλλοτε χαράχτηκαν σε ασήμι και άλλοτε αποδόθηκαν ζωγραφικά με σχέδιο ή ακουαρέλα σε καμβά ή σε χαρτί και εκτεθειμένα όλα μαζί αποτελούν ένα ενιαίο αφήγημα.

Ρουμπίνα Σαρελάκου, 4πτυχο, 220x90cm, μικτή τεχνική, μολύβι, ακουαρέλλα σε χειροποίητο χαρτί

Κατερίνα Κασσαβέτη: Ταξίδι στα βενθικά οικοσυστήματα

Οι σειρές έργων της Κασσαβέτη με τίτλο «Βενθικοί οργανισμοί» και «Εύφωτη ζώνη» απεικονίζουν πλασματικά και πραγματικά στοιχεία της βιοποικιλότητας των ωκεανών. «…Ξεκινώ από το σημείο μηδέν, με τελείες που γίνονται γραμμές, αποτυπώνοντας τη δημιουργία του κόσμου σε έναν μικρόκοσμο φανταστικό. Επιρροές από μικροοργανισμούς που βρίσκονται κάτω από τους πάγους και αλλού, ορατοί μόνο μέσα από επιστημονικά εργαστήρια, αποκαλύπτοντας έναν κόσμο που, ενώ μέχρι τώρα ήταν κρυφός και ανοίκειος, γίνεται πιο οικείος και αναγνωρίσιμος». Πάνω σε διάφανες χάρτινες επιφάνειες, ενίοτε 2 και 3 μέτρων, ζωγραφίζει με ραπιδογράφο, ακριλικά χρώματα και τέμπερες συνθέσεις μιας ιδιάζουσας παραστατικότητας και αποδίδει σχηματικά την ποικιλομορφία και άγνωστη πολυπλοκότητα των ελεύθερα μετακινούμενων μικροσκοπικών όντων των βιότοπων του θαλάσσιου βυθού.

Κατερίνα Μαρία Φιλιππακοπούλου: Η τέχνη της γοητείας του «λίγου»

H απόλυτη νηνεμία και το διάχυτο φως στις απόκοσμες τοπιογραφίες της Μαρίας Φιλιππακοπούλου εκπέμπουν έντονα την αίσθηση του απόμακρου. Στις ελαιογραφίες της φαντασίας της, «Στροφή», «Απόσταση», «Βράχος και σύννεφο», εικονογραφεί με ακρίβεια τις επιμέρους θεματικές αναπαραστάσεις και αποδίδει λεπτομερειακά κάθε επιλεγμένο στοιχείο, διατηρώντας παράλληλα τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα των έργων.

Οι απεικονίσεις της, θαλάσσιες ή γήινες, γνώριμες στον θεατή ή μη, είναι ρεαλιστικές και επιμελώς απουσιάζει παντελώς η ανθρώπινη παρουσία και οι αλλοιώσεις των άμετρων ανθρώπινων επεμβάσεων.

Οι μορφοπλαστικοί της χειρισμοί και οι σχεδόν μονοτονικές χρωματικές της επιλογές δημιουργούν μια ποιητικότητα και αρμονία που συνταράσσουν.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Μαρία Φιλιππακοπούλου

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Από: 08/02/2024 Εως: 02/03/2024

Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, 17:00 – 22:00
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 17:30 – 20:30 | Τετάρτη – Σάββατο: 12:00 – 16:00

Τοποθεσία:

Γκαλερί Artshot – Sophia Gaitani, Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 2114044311 | artshotgallery.com

post a comment

Skip to content