Top
Αϊντα Fest – Τσικνοπέμπτη εντίσιον στο Arch club_zvoura.gr

Ένα παραδοσιακό αστικό πανηγύρι με ψητά, τσίπουρα και ένα ξέφρενο συνδυασμό παραδοσιακών ήχων από όλη την Ελλάδα.

Τα βιολιά των Δωδεκανήσων έρχονται να συναντήσουν τα κλαρίνα της Θράκης, τα οποία με τη σειρά τους συνομιλούν με τις σύγχρονες ηλεκτρικές κιθάρες και τα ντραμς και όλα αυτά μας ταξιδεύουν μέσω των βουνών και των πελάγων στις μουσικές και τους χορούς των Κυκλάδων σε μια διονυσιακή νύχτα στην καρδιά της πόλης.

ΚΟΥΠΕΣ | ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΖΥΓΙΑ | ΝΗΜΑ

ΚΟΥΠΕΣ

Οι Κούπες είναι μία εξαμελής μπάντα που ακροβατεί ανάμεσα στο ροκ και την παράδοση.

Έχει στο ενεργητικό της δύο άλμπουμ. Στο πρώτο άλμπουμ συμμετείχε ο Άλκης Κεχαγιάς των Μέμφις. Στο δεύτερο άλμπουμ συμμετείχαν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε.

Οι Κούπες ξεκίνησαν το 2018 περίπου και από τότε έχουν πολλά live στο ενεργητικό τους παρέα με καλλιτέχνες όπως ο Γ. Αγγελάκας Αλκίνοος Ιωαννίδης ,Ματούλα Ζαμάνη, Vic, Planet of Zeus κ.ά.

Έχουν εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο River Party στο Νεστόριο, στο Φεστιβάλ Πόζαρ, στις γιορτές Γης στη Βλάστη, στο Fiesta Voio και πολλά άλλα.

Στα live τους πέρα απ τα δικά τους κομμάτια, παρουσιάζουν και πασίγνωστες διασκευές, παιγμένες με έναν ιδιαίτερο μοναδικό τρόπο που ξεσηκώνει το ακροατήριο.

Απ’ τη μία το κλαρίνο και η γκάιντα να πρωταγωνιστούν και απ’ την άλλη οι ηλεκτρικές κιθάρες, μαζί με το μπάσο και τα τύμπανα να γκρουβάρουν σε ροκ ρυθμούς, σε παρακινούν να ακολουθήσεις αυτήν τη μοναδική ενέργεια, παρέα με την υπέροχη φωνή της Φρειδερίκης που είναι η νέα φωνή της μπάντας εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΖΥΓΙΑ

Από τα νησιά της Δωδεκανήσου και τα ηφαίστεια της Νισύρου “σκάει” η Δωδεκανησιακή Ζυγιά

Γλαύκος Σμαριανάκης : βιολί – τραγούδι
Χαρούλα Τσαλπαρά : Τραγούδι plus…
Κλέαρχος Κορκόβελος : Τσίμπαλο
Ιάσονας Παπούλης : Λαούτο

Ένα ταξίδι σε παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια με αφετηρία τα νησιά των Δωδεκανήσων, που εκτείνεται σε όλο το Αιγαίο, και συνομιλεί με τα παράλια τόσο της ανατολικής όσο και της δυτικής πλευράς του. Ένα παραδοσιακό γλέντι με συρτά, σούστες, καλαματιανά, ζεϊμπέκικα, τσιφτετέλια και τραγούδια που έχουμε διαχρονικά αγαπήσει.

ΝΗΜΑ

Το ΝΗΜΑ είναι μια τετραμελής μπάντα με έδρα την Αθήνα. Πρόκειται για μια παρέα μουσικών που τους ενώνει η ανάγκη τους να εκφραστούν μέσα από το παραδοσιακό τραγούδι. Με το ΝΗΜΑ τους, λοιπόν, πλέκουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από διάφορα νησιά του Αιγαίου, την Ήπειρο και άλλα μέρη της Ελλάδας, καθώς και από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

  • 07/03/2024

Πέμπτη | Πόρτες: 19:00 | Έναρξη: 19:30

Τοποθεσία:

Arch Club – Live Stage, Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός

Eισιτήρια:

Προπώληση: 8€ | Ταμείο: 10€

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 6983803547

post a comment

Skip to content