Top
Da Nang

Το Da Nang είναι μια πόλη που προσφέρει άψογο συνδυασμό δουλειάς και διασκέδασης για digital nomads. Με τις εκπληκτικές παραλίες, πλούσια ιστορία και σύγχρονες υποδομές. Αυτή η πόλη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όσους μπορούν να εργάζονται εξ’ αποστάσεως.

Οι παραλίες του Da Nang

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα είναι οι παραλίες της πόλης, που εκτείνονται από τους πρόποδες της χερσονήσου Son Tra έως τον Ngu Hanh Son, και προσφέρουν ένα όμορφο και χαλαρό περιβάλλον για εργασία και αναψυχή. Η παραλία My Khe, η παραλία Non Nuoc και η παραλία Bac My An είναι μόνο μερικές από τις πολλές εκπληκτικές παραλίες της πόλης με άμμο και κρυστάλλινα νερά που προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για μια εγασιακά παραγωγική ημέρα μακριά από το γραφείο.

Da Nag
@ Zvoura.gr
Da Nang
@ Zvoura.gr

Αν οι ώρες εργασίας πρέπει να συντονίζονται με την ώρα Ελλάδας, τότε η εργάσιμη ημέρα ξεκινάει το μεσημέρι. Όταν στην Ελλάδα είναι 9:00 π.μ., στο Da Nang η ώρα είναι 2:00 μ.μ. Όπότε πριν ακόμα ξεκινήσει η εργάσιμη ημέρα, μπορεί κανείς να απολαύσει διάφορα θαλάσσια σπορ, ηλιοθεραπεία ή απλά να χαλαρώσει, φορτίζοντας τις μπαταρίες πριν την έναρξη της εργασίας.

Εκτός από τις παραλίες του, το Da Nang προσφέρει επίσης πολλές ευκαιρίες για περιπέτεια και εξερεύνηση. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν κοντινούς προορισμούς, όπως τα εκπληκτικά Μαρμάρινα Όρη, το Sun World, τη Lady Buddha, κ.ά.

Σχετικά την εργασία, το Da Nang διαθέτει μια σύγχρονη και καλά ανεπτυγμένη υποδομή που διευκολύνει τους ψηφιακούς νομάδες να παραμένουν συνδεδεμένοι. Από internet υψηλής ταχύτητας μέχρι χώρους εργασίας και καφέ. Η πόλη έχει όλα όσα χρειάζεστε για να εργαστείτε χωρίς άγχος. Με μία sim κάρτα VietTel και ένα πακέτο απεριορίστων δεδομένων με 20 ευρώ για έναν μήνα, έχεις 4G ίντερνετ σε όλη τη παραλία.

Da Nang
@ Zvoura.gr
Da Nang
Ψαράδες σε μια από τις παραλίες του Da Nang @ Zvoura.gr
Οι γέφυρες του Da Nang

Η σύγχρονη υποδομή της πόλης αντικατοπτρίζεται επίσης στις γέφυρες της, οι οποίες χρησιμεύουν ως εκπληκτικά κομμάτια αρχιτεκτονικής και σύμβολα της προόδου της πόλης. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν την εύκολη πρόσβαση στα διάφορα σημεία της πόλης, είτε με αυτοκίνητο, είτε με ποδήλατο είτε με τα πόδια, καθιστώντας εύκολη την εξερεύνηση της πόλης και των κοντινών προορισμών.

Da Nang
H περίφημη Dragon Bridge που βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Han στο Da Nang. Έχει 666 μέτρα μήκος και 40 μέτρα πλάτος. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 2009 και ολοκληρώθηκε το 2013 με αφορμή τον εορτασμό της ανεξαρτησίας της πόλης από το τις δυνάμεις του Βόρειου Βιετνάμ @ Zvoura.gr
Da Nang
Η Golden Bridge είναι πεζογέφυρα στο Ba Na Hills, θέρετρο κοντά στο Da Nang και κατασκευάστηκε το 2018. Συνδέει το τελεφερίκ με τους κήπους και προσφέρει υπέροχη θέα για τους επισκέπτες. Έχει μήκος 150 μέτρα και τα δυο γιγάντια χέρια που ομοιάζουν με πέτρινα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από υαλοβάμβακα και συρμάτινο πλέγμα, δίνοντας την εντύπωση ότι στηρίζουν τη γέφυρα. @ Zvoura.gr
Da Nang
Η γέφυρα της αγάπης βρίσκται πάνω στο ποταμό Han λίγο πιο πέρα από τη Dragon Bridge. Έχει αρκε΄τα δυτικά κατασκευαστικά στοιχεία μιας και έχει εμπνευστεί από πολύ γνωστές “γέφυρες της αγάπης” της Δύσης όπως η γέφυρα Hohenzollern στη Γερμανία. Τα κιγκλιδώματα είναι γεμάτα λουκέτα που αφήνουν ζευγάρια εκεί, προκειμένου να ορκιστούν ο ένας στον άλλον αιώνια αγάπη. @ Zvoura.gr
Οι θρησκείες και τα σπουδαία θρησκευτικά μνημεία

Το Βιετνάμ είναι μια πολιτιστικά πλούσια και ποικιλόμορφη χώρα. Oι θρησκευτικές πεποιθήσεις του πληθυσμού αντικατοπτρίζουν την πολυπολιτισμικότητα που υπάρχει. Οι θρησκείες που επικρατούν στο Βιετνάμ περιλαμβάνουν τον Βουδισμό, τον Ταοϊσμό, τον Κομφουκιανισμό, τον Καθολικισμό, τον Προτεσταντισμό και τον Ινδουισμό. Ο Βουδισμός είναι η μεγαλύτερη θρησκεία στο Βιετνάμ. Το 80-85% του πληθυσμού είναι βουδιστές. Ο Καθολικισμός και ο Προτεσταντισμός έχουν κερδίσει σημαντικούς οπαδούς στη χώρα, ιδιαίτερα μεταξύ των εθνοτικών μειονοτήτων. Ενώ κάθε θρησκεία έχει τις δικές της μοναδικές πεποιθήσεις και πρακτικές, οι διάφορες θρησκευτικές κοινότητες στο Βιετνάμ συνυπάρχουν ειρηνικά, χωρίς προβλήματα ανταγωνισμού.

Ένα από τα μέρη που πρέπει κανείς να επισκευθεί είναι το Monkey Mountain, όπου βρήσκεται το άγαλμα της Lady Buddha, το ψηλότερο άγαλμα του Βούδα στο Βιετνάμ, με ύψος 67 μέτρα. Η Lady Buddha βρίσκεται στη χερσόνησο Son Tra στο Da Nang, η οποία απέχει 9 χλμ. από την παραλία My Khe ή 14 χλμ. από το κέντρο του Da Nang.

@ Zvoura

Η Lady Buddha, γνωστή και ως Linh Ung Pagoda, είναι ένας εκπληκτικός βουδιστικός ναός πάνω σε έναν λόφο με θέα στην πόλη. Το άγαλμα είναι φτιαγμένο από μπρούτζο και περιβάλλεται από μικρότερα αγάλματα και περίτεχνα γλυπτά, δημιουργώντας μια γαλήνια ατμόσφαιρα.

Ο ναός είναι ένας δημοφιλής προορισμός τόσο για τους ντόπιους, οι οποίοι πηγαίνουν κάθε απόγευμα για προσευχή και για να προσφέρουν φρούτα, προς εξαγνισμό της φτώχειας και της δυστυχίας. Για τους τουρίστες θεωρείται σύμβολο ειρήνης και ευημερίας. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τους χώρους του ναού και να θαυμάσουν τα ιδιαίτερα γλυπτά με τις περίπλοκες λεπτομέρειες των αγαλμάτων. Επιπλέον, ο ναός προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο από την πολυσύχναστη πόλη και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για διαλογισμό. Συνολικά, η Lady Buddha είναι ένας μοναδικός και εμπνευσμένος προορισμός που προσφέρει μια εξαιρετική οπτικής της πλούσια πνευματικής κληρονομιάς του Βιετνάμ.

Ο Ευτυχισμένος Βούδας, γνωστός και ως Γελαστός Βούδας, είναι ένα δημοφιλές άγαλμα, μιας απεικόνιση της βουδιστικής θεότητας Budai, η οποία θεωρείται ο προστάτης άγιος της ευτυχίας και της ικανοποίησης. Το άγαλμα είναι γνωστό για τη χαρούμενη εμφάνισή του και πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη, ευημερία και ευτυχία σε όσους το επισκέπτονται. Ο Happy Buddha είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στο Da Nang, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο που έρχονται να δουν αυτό το εμπνευσμένο άγαλμα. Φημολογείται ότι χαιδεύοντας τη κοιλιά του αγάλματος και μετά τη δική σου, ο Ευτυχισμένος Βούδας σου προσφέρει ευτυχία, ενώ χαιδεύοντας το κεφάλι του και μετά το δικό σου, σου προσφέρει σοφία.

@Zvoura.gr

Ένα άλλο αξιοσημείωτο μέρος είναι τα Marble Mountains, μια ομάδα πέντε ασβεστολιθικών και μαρμάρινων λόφων και έχουν πάρει το όνομά τους από τα πέντε στοιχεία του σύμπαντος: μέταλλο (Kim), ξύλο (Moc), νερό (Thuy), φωτιά (Hoa) και γη (Tho). Κάθε λόφος φιλοξενεί πολλά βουδιστικά και ινδουιστικά σπήλαια, ιερά και ναούς, καθιστώντας τον δημοφιλή προορισμό για τουρίστες και πνευματικούς αναζητητές. Οι λόφοι είναι επίσης γνωστοί για την εκπληκτική τους θέα που εκτείνεται μέχρι τις κοντινές παραλίες και τη θάλασσα του Ανατολικού Βιετνάμ.

Η επίσκεψη στα Μαρμάρινα Όρη προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό ιστορίας, πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τους διάφορους ναούς, τα σπήλαια και να θαυμάσουν τα περίπλοκα γλυπτά, να μάθουν για την ιστορία και τους θρύλους τους. Εκτός από τις θρησκευτικές και πολιτιστικές προσφορές, τα Μαρμάρινα Όρη είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός πεζοπορίας, προσφέροντας πολλά μονοπάτια που διασχίζουν τους λόφους και προσφέρουν εκπληκτική θέα στη γύρω ύπαιθρο. Από τους πέντε λόφους μόνο του νερού είναι προσβάσημο στον κόσμο, οι υπλόλοιποι τέσσερις είναι μόνο για τους ιερείς.

@Zvoura

Τα Μαρμάρινα Όρη φιλοξενούν πολλές μοναδικές σπηλιές που λέγεται ότι συμβολίζουν τον παράδεισο και την κόλαση. Ένα από τα πιο διάσημα σπήλαια είναι το σπήλαιο Huyen Khong, το οποίο θεωρείται ότι είναι μια αναπαράσταση της κόλασης. Το σπήλαιο είναι σκοτεινό και απόκοσμο, με στενά περάσματα και επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φόβου και δέους. Παρά τη δυσοίωνη εμφάνισή του, το σπήλαιο είναι ένας σημαντικός προορισμός για τους πνευματικούς αναζητητές, που έρχονται να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να συλλογιστούν τη φύση του καλού και του κακού.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σπήλαιο στα Μαρμάρινα Όρη είναι το σπήλαιο Tam Thai, το οποίο συμβολίζει τον παράδεισο. Το σπήλαιο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και είναι προσβάσιμο από μια σειρά από απότομα σκαλοπάτια. Το εσωτερικό του σπηλαίου είναι έντονα φωτισμένο, με γλυπτά, που απεικονίζουν σκηνές ειρήνης, ευημερίας και ευτυχίας. Στην είσοδο του σπηλαίου στέκονται δύο επιβλητικά αγάλματα φρουρών, το ένα αντιπροσωπεύει το καλό και το άλλο το κακό. Αυτοί οι δύο φρουροί προορίζονται να συμβολίσουν τη διπλή φύση της ύπαρξης και τη σημασία της επιλογής του μονοπατιού της καλοσύνης και του φωτός.

Στην είσοδο του σπηλαίου Tam Thai στέκονται δύο επιβλητικά αγάλματα φρουρών, το ένα αντιπροσωπεύει το καλό και το άλλο το κακό. Αυτοί οι δύο φρουροί προορίζονται να συμβολίσουν τη διπλή φύση της ύπαρξης και τη σημασία της επιλογής του μονοπατιού της καλοσύνης και του φωτός. @ Zvoura
@Zvoura.gr

Tο Da Nang είναι ο τέλειος προορισμός για digital nomads που αναζητούν μια ισορροπία μεταξύ δουλειάς και διασκέδασης. Με τις εκπληκτικές παραλίες, την πλούσια ιστορία και τις σύγχρονες υποδομές, αυτή η πόλη προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να παραμείνετε παραγωγικοί και ενώ ταυτόχρονα παρέχει πολλές ευκαιρίες για περιπέτεια και χαλάρωση σ’ ΄΄ενα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.

All rights reserved 2023. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου του κειμένου ή τμήματος αυτού καθώς και η αναπαραγωγή των φωτογραφιών χωρίς αναφορά στην πηγή και το συντάκτη/φωτογράφο.

Ο Μάριος είναι ο πιλότος του site. Το μεγάλο του πάθος είναι ο προγραμματισμός. Του αρέσει να είναι δημιουργικός και αγαπάει τη ρομποτική. Του αρέσει να ταξιδεύει περνάει χρόνο με αγαπημένους φίλους, να διαβάζει βιβλία (και άρθρα στη Zvoura :slightly_smiling_face:) να βλέπει ταινίες και να γεύεται νόστιμα φαγητά. Το πιο μεγάλο του όνειρο είναι να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσει νέους ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Skip to content