Top
_Εδώ παρά εδώ_ του Ευριπίδη Λασκαρίδη & Osmosis στο Onassis Channel_zvoura.gr (1)

Το «Εδώ Παρά Εδώ» γυρίστηκε στη σκηνή της Στέγης, σε πρόβες επαναθέρμανσης του ELENIT, έναν χρόνο μετά την πρεμιέρα του στην Αθήνα. Καθώς το έργο ήταν έτοιμο για την επανεκκίνηση της διεθνούς περιοδείας του από το Παρίσι, σε πρόσκληση του Théâtre de la Ville και με τη στήριξη του Ιδρύματος Hermés, ήρθε το δεύτερο lockdown. Η αναβολή των παραστάσεων ήταν ένα πρόβλημα και το «Εδώ Παρά Εδώ» ήταν μια γόνιμη λύση.

Στην μικρού μήκους ταινία αυτή, ο Λασκαρίδης μοιράζεται μαζί μας την προετοιμασία των συντελεστών και των ηρώων του μέσα από μια εικοσάλεπτη βουτιά στον κόσμο του ELENIT, στα παρασκήνια και τις πρόβες του ξαναζεστάματος ενός έργου. Ένα ελλειπτικό backstage ντοκιμαντέρ, με τη δημιουργική σύμπραξη της Εύας Στεφανή και της κινηματογραφικής της ομάδας (Παύλος Κοσμίδης, Αιμιλία Μηλού, Φανή Μπήτου και Παναγιώτης Παπαφράγκος).

"Εδώ παρά εδώ" του Ευριπίδη Λασκαρίδη & Osmosis στο Onassis Channel

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του ELENIT, εκείνα που χαρακτήρισαν τον Ευριπίδη Λασκαρίδη και το έργο του ήταν κριτικές για τον «σχοινοβάτη που ξέρει να ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στο όνειρο και τη φαντασία», «δημιουργό μιας γλώσσας ακατάληπτης και οικείας, απόμακρης και συγκινητικής», «χαρισματικό καλλιτέχνη με βαθιά πίστη στη δημιουργική ικανότητα του θεατή». Εκείνος, μέσα από το «Εδώ Παρά Εδώ» μιλά για τη διαδικασία του και για το πώς προτιμά ο θεατής να αναρωτηθεί τι του συμβαίνει, εδώ (στην καρδιά), παρά εδώ (στο μυαλό).

Μέχρι να αφεθούμε και πάλι στη σαγήνη μιας γενναιόδωρης παράστασης που αγκαλιάζει το γελοίο μαζί με το τρομακτικό, ας απολαύσουμε αυτή τη σύντομη ταινία σαν ένα χαϊκού, εμποτισμένο από τη δύναμη μιας αξέχαστης παράστασης, σε αναβολή ανάμεσα στο εδώ και στο μη εδώ.

Η ψηφιακή πρεμιέρα θα πραγματοποιθεί την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, στις 21.00, στο Onassis Channel στο Youtube.

«ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ;» ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΩΔΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Η ΤΕΧΝΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Λασκαρίδης
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Μουσική & Ηχητική Σύνθεση: Γιώργος Πούλιος
Σκηνικά: Λουκάς Μπάκας
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Σύμβουλος Δραματουργίας: Αλέξανδρος Μιστριώτης
Σύμβουλος Κίνησης: Νίκος Δραγώνας
Τεχνικός Διευθυντής: Κωνσταντίνος Μαργκάς
Δημιουργική σύμβουλος: Εύα Στεφανή
Κάμερα: Παύλος Κοσμίδης& Αιμιλία Μηλού
Μοντάζ & Ηχητική Σύνθεση: Παναγιώτης Παπαφράγκος
Καλλιτεχνικός συνεργάτης & κείμενα: Κυριάκος Καρσεράς
Σχεδιασμός τίτλων: Βασίλης Μαρματάκης
Βοηθός μοντάζ: Φανή Μπήτου
Εκτέλεση παραγωγής: Simona Fremder — EdM Productions & Νίκος Μαυράκης — TooFarEast
Με τους: Νίκο Δραγώνα, Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο, Αμαλία Κοσμά, Χαρά Κότσαλη, Μάνο Κότσαρη, Ευριπίδη Λασκαρίδη, Θάνο Λέκκα, Δημήτρη Ματσούκα, Ευθύμη Μοσχόπουλο, Γιώργο Πούλιο, Φαίη Τζούμα
Εμφανίζονται ακόμη οι: Κώστας Αλεξίου, Αρετή Αντωνάτου, Γιώργος Αντωνόπουλος, Όλγα Βλάσση, Ανθίας Μπαλής, Ντίνος Νικολάου, Θανάσης Ντάκος, Κωστής Παυλόπουλος, Ιωάννα Πλέσσα & Γιώργος Τσιτσίγκος

Ένα έργο του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας Osmosis
Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του Théâtre de la Ville-Paris

post a comment

Skip to content